Tudtad,hogy mit jelentenek ezek a jelzések: S1, S2, S1P, S3, amit a cipő nyelvében megtalálhatsz.

A munkavédelmi cipőket EN ISO 20345 szabvány szerint osztályozzák. A szabvány hat fő védelmi szintet határoz meg, amelyeket a cipő orrrészének védelmi szintje, a talplemez védelmi szintje, a csúszásgátló képesség, a szúrásvédelem, a vízállóság és az elektrosztatikus kisülések elleni védelem alapján határoznak meg.

S1

Az S1-es védelmi szintű munkavédelmi cipők az orrrész védelmét biztosítják. Az orrlemez legalább 200 joule energiájú ütéstől kell megvédje a lábfejet.

S2

Az S2-es védelmi szintű munkavédelmi cipők az orrrész védelmén kívül a csúszásgátló, és vízáteresztéssel szemben ellenálló felsőrész. A talpnak a SRC jelzéssel kell rendelkeznie, amely azt jelenti, hogy a talp ellenáll a száraz, nedves és olajos felületeken történő csúszásnak.

S1P

Az S1P-es védelmi szintű munkavédelmi cipők az orrrész és a talplemez védelmén kívül a szúrásvédelmet is biztosítják. A talplemeznek legalább 1100 newton erőt kell kibírnia a szúrás ellen.

S3

Az S3-as védelmi szintű munkavédelmi cipők az orrrész, a talplemez és a csúszásgátló képesség védelmén kívül a szúrásvédelmet is biztosítják. A talplemeznek legalább 1100 newton erőt kell kibírnia a szúrás ellen. A talplemeznek a SRC jelzéssel kell rendelkeznie, amely azt jelenti, hogy a talp ellenáll a száraz, nedves és olajos felületeken történő csúszásnak illetve nedves környezetben is ajánlott.

A munkavédelmi cipő kiválasztásakor fontos figyelembe venni a munkakörnyezetet és a munkavégzéshez kapcsolódó veszélyeket.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?